Сутеньори са склонявали българки към проституция с видео компромати

OFFNews
17 септември 2019 в 20:55 | 5062 |2

Неутрализирана е организирана престъпна група, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщиха днес от пресцентъра на МВР.

Групата е работила на територията на България и Германия. Градовете в България, в които е била най-активна, са София, Ямбол, Силистра, Бургас.

Начините, по които жертвите са били склонявани са били два – първият започвал с връзка, уж любовна, след това момичето е пращано да проституира в Германия. А вторият - правени са видеозаписи и жертвите са изнудвани, че ако не работят, ще бъдат опозорени.

Момичетата са пълнолетни, като на територията на България са установени пет жертви, поясни ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

На четири лица са повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група за трафик на жени. В рамките на разследването са иззети много пари, както и банкови нареждания за над 500 000 лева.

Разследването е започнало през юни, когато служители на отдел „Трансгранична организирана престъпност“ са придобили информация за лица, демонстриращи висок стандарт на живот без съответстващи на него доходи.

Установено е, че част от парите са изпращани с платежни нареждания, другия са взимани на ръка от лицата, които са склонявали жертвите да проституират в Германия.

Много малка част от парите са давани на момичетата, които били настанявани в квартири, наемани от сутеньорите.

Жертвите не са знаели какви суми е имало в банковите сметки на тяхно име.

При претърсванията са намерени изключително скъпи автомобили и часовници, заяви директорът на ГДПОБ Ивайло Спиридонов.

Само закупените автомобили възлизат на стойност над 1,8 милиона лева.

Тинтири-минтири

Рейтинг : 1082

18.09 2019 в 07:47 2
+ 1
- 0
Защото принуждаването към проституция е престъпление по НК, ето защо.
Стефан

Рейтинг : 15258

18.09 2019 в 02:16 1
+ 0
- 5
А защо МВР трябва да се занимава с дебилните сексуално заинтересувани гражданки, за моя сметка?