Мениджърът на Антъни Джошуа: Коронавирусът ще принуди много боксьори да сменят професията

OFFNews
24 март 2020 в 11:17 | 907 |2

Промоутърът на световния шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа - Еди Хърн прогнозира доста мрачно бъдеще за спорта, както и за бизнеса като цяло.

Вчера Британската боксова федерация прекрати всички двубои до май. Причината естествено е пандемията от коронавирус, която продължава да набира скорост. Според Хърн това ще принуди много боксьори да сменят професията.

"Коронавирусът ще засегне по много тежък начин всеки бизнес, включиелно и бокса. Ако това продължи до декември, ще има много боксьори, които няма да се бият тази година.

Топ бойците ще се справят с това, но средните и тези, които са започнали кариерата си наскоро, ще имат сериозни проблеми. Те ще трябва да си намерят някаква работа. Това ще е много болезнено за тях, тъй като трябва да се откажат от мечтите си.

Ако няма спортни събития, големите компании ще започнат да губят пари, а спортистите няма да получават възнаграждения", сподели мениджърът на Джошуа.

Хърн не пропусна да коментира евентуалната отмяна на олимпийските игри в Токио.

"Тежко ще е и за спортистите, които се готвят за Игрите. Подготвят се в продължение на 4 години, за да изпълнят мечтата си и да бъдат в Токио. Ще е пагубно за всеки един спорт.

Изместването на английската Висша лига, отмяната на европейското първенство, смяната на олимпийския цикъл... Какво ще се случи с нашите галвавечери?

Ако не управлявате устойчив бизнес, кризата ще се стовари върху вас като тон тухли. Нещата обаче набраха много сериозна скорост. Сега започнахме да се притесняваме за близките си. Осъзнаваш сериозността на случващото се и вече става въпрос за живот и смърт, а не само за бизнес", каза Хърн пред "ВВС".

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 15258

24.03 2020 в 18:25 2
+ 0
- 0
Не, разбира се. Търсенето не келнерки и проститутки също ще иде в кереча. Както и на кръчмарски биячи, па то футболистите не са и борци.
Освен ако не станат твои или мои колеги:)))
emanuilis

Рейтинг : 2744

24.03 2020 в 17:40 1
+ 0
- 0
Мн. „притеснително", наистина. Това важи ли за фолк-певиците и футболистите?