Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Съдия Теодора Георгиева стана част от Европейската прокуратура

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 юли 2020 в 10:3913950

Българката Теодора Георгиева е одобрена от Съвета на ЕС за Европейската прокуратура, която ще се ръководи от Лаура Кьовеши, съобщиха от съвета снощи.

Георгиева е административен съдия. Тя получава 6-годишен мандат. Заедно с нея бяха одобрени и представителите на останалите 21 държави, които участват в институцията и образуват колегията на Европейската прокуратура.

Съветът на ЕС назначи обвинителите от 22-те страни, участващи в институцията. Заедно с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши те ще осъществяват надзор на разследванията и действията по повдигане и поддържане на обвинение.

Европейската прокуратура трябва да започне работа в края на годината в Люксембург. Тя ще е независим орган на ЕС, който ще отговаря за разследването, наказателното преследване и предаването на съд за престъпления срещу финансовите интереси на ЕС като например измами, корупция, трансгранични измами с ДДС на стойност над
10 милиона евро и пр. 
Няма коментари към тази новина !

Още от : Европа
19 септември 2020
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.