Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Част от Радомир и околността минават на по-строг воден режим

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 22 май 2020 в 10:4514460

Част от Радомир и околията минават на по-строг воден режим, съобщиха от местното ВиК. 

Режимът се налага заради силно намаляване на водните количества във водоизточника, който захранва района. 

Вчера кметът на община Радомир издаде заповед, с която квартал "Гърляница" и селата Борнарево и Николаево ще имат вода от 15 до 22 часа. 

Досега в квартал "Гърляница" чешмите спираха само нощем.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, мотори превозни средства и др., като нарушителите ще бъдат глобявани.

В заповедта ясно е записано, че ако се задълбочи кризата, режимът ще бъде променен.

Квартал "Върба" остава на същия режим, според който вода ще се подава през 24 часа.

Междувременно ежедневните аварии на местното ВиК оставят жителите на Перник на сухо. Два пернишки квартала Могиличе и Мошино остават без вода и днес. 

От пускането на новия 13-километров водопровод от Мало Бучино авариите по водопреносната мрежа в Перник са ежедневни, а причината за това са голямото налягане, което се подава от София, и амортизираната ВиК мрежа. В момента жителите на Перник имат вода от 6 часа сутринта до 22 часа, ако, разбира се, нямат аварии, а водата в язовир "Студена" е към днешна дата е 16 895 700 куб. метра при капацитет 25 519 100 куб. метра. Притокът е 1300 л/сек., а разходът е 300 л/сек.
Няма коментари към тази новина !

Още от : Общество
Биячите не са от ГЕРБ, нали?
Биячите не са от ГЕРБ, нали?
05 август 2020 в 18:5120214
09 август 2020
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.