Ремонти променят движението в София от днес, нови тапи в центъра

OFFNews
01 юли 2018 в 06:41 | 5060 |0

Няколко ремонта по столични улици и булеварди стартират от днес. Ще се работи по бул. “Васил Левски” - между ул. “Граф Игнатиев” и кръстовището при Софийския университет, до края на юли.

Движението ще е двупосочно в едно платно, ще бъде затруднено допълнително и заради ремонта на Графа и изграждането на станцията от третия лъч на метрото на Попа.

От 1 юли започва и ремонт на част от релсовия път по бул. “България” при кръстовището с бул. “Гешов”. Заради това трамвай № 7 става автобус.

От утре стартират и реконструкциите около храм "Св. Александър Невски", градинките “Кристал” и “Св. Климент Охридски”.

От днес до 15 юли се променя движението заради ремонта на столичната ул. "Граф Игнатиев". Забранява се влизането на пътни превозни средства - по южната половина от пътното платно на бул. „Витоша” в кръстовището му с ул. „Алабин”, в участък с дължина от 12 м. Движението през кръстовището ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. „Цар Калоян” към бул. „Христо Ботев", както и през кръстовището на ул. „Солунска“ и ул. „Ангел Кънчев”.

Променя се посоката на движение на превозни средства по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Цар Асен I“ до ул. „Ангел Кънчев”, като посоката на движение е към ул. „Ангел Кънчев”.

От днес до 15 август пък се забранява влизането на превозни средства: - по южната половина от пътното платно на ул. „Алабин”, в участъка от бул. „Витоша” до ул. „Граф Игнатиев”. Движението ще се извършва в една пътна лента, в посока от ул. „Цар Калоян” към бул. „Витоша” в същия участък.

Без коли ще е и по ул. „Граф Игнатиев” в участъка от ул. „Алабин” до ул. „Княз Александър I” и в участъка от ул. „Княз Александър I” до ул. „Георги Раковски”;  по ул. „Солунска” в участъка от ул. „Ангел Кънчев” до ул. „Граф Игнатиев”.

Възстановява се посоката на движение по ул. „Иван Денкоглу” в участъка от ул. „Цар Асен I“ до ул. „Ангел Кънчев”, като посоката на движение е към ул. „Цар Асен I“.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент” по ул. „Солунска“ от ул. „Ангел Кънчев“ до ул. „Граф Игнатиев”.

До  края на юли се забранява влизането на превозни средства: по ул. „Граф Игнатиев”, в участъка от ул. „Георги Раковски” до ул. „6-ти септември”; по ул. „6-ти септември” в участъка от ул. „Граф Игнатиев” до ул. „Ген. Паренсов”; през кръстовището ул. „Граф Игнатиев” - ул. „6-ти септември”.

Променя се посоката на движение на превозни средства по ул. „6-ти септември”, където движението става двупосочно в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Граф Игнатиев”.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва: по ул. „6-ти септември” от ул. „Ген. Паренсов” до ул. „Граф Игнатиев”.

При изпълнение на ремонтите се осигурява пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м. Закриват се местата за почасово платено паркиране за горепосочените места.

Няма коментари към тази новина !