Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

''Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт''

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 07 август 2020 в 22:0027151
Румен Радев

Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт.

Това заявява президентът Румен Радев в позиция, публикувана тази вечер на неговия фейсбук профил - в разгара на протеста в столицата. Минути по-късно на Орлов мост изникна първата нова палатка, след като полицията миналата нощ разруши палатковия лагер и движението бе възстановено.

Публикуваме цялата позиция на Румен Радев:

В последните дни правителството предприе полицейски мерки срещу протестиращите граждани. В опитите си да избегне поемането на политическа отговорност, изпълнителната власт въвлича силите на реда в конфликт с хилядите протестиращи българи. Цената плащат онези, които настояват за законност, и редовите служители на реда.

Противопоставянето на частни охранители на граждани и журналисти издава природата на сегашната власт и е още един аргумент за гражданското недоволство срещу нея.

Готовността да се жертва гражданският мир в името на политическото оцеляване е безпрецедентен за българския преход акт на политическа ескалация. След месец на протести в цялата страна и зад граница е очевидно, че става въпрос не за моментно или ограничено по мащаб недоволство, а за масово отхвърляне на сегашната мафиотизирана система. Тя бе международно осветлена от световните медии. Кризата на българската демокрация не може да бъде решена, а само задълбочена с полицейски и репресивни мерки.

Оставката на кабинета и тази на главния прокурор са първите стъпки към завръщането на България в руслото на закона и към демократичните процедури, без които днешната остра криза не може да бъде решена.

Репресиите срещу несъгласните не могат да върнат доверието във властта.
nrb

Рейтинг : 900

08.08 2020 в 09:00 1
+ 0
- 0
Тоя чува ли се какво говори ? Радев е иди@т.
Още от : Политика
Ден 78: Изненада - яйца и за ДПС
24 септември 2020 в 21:152
26 септември 2020
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.