Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Медици: Някой трябва да изкаже на висок глас мислите на редовия лекар

Учредиха организация "Български лекари за ново здравеопазване"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 14 август 2020 в 10:3122482

"Откриваме твърде много основания за подобно, макар и закъсняло, действие от наша страна. Все някой трябваше поне да се опита да изкаже на висок глас мислите на редовия лекар, както и натрупаните с години истини. Факт, повечето царе са голи".

Така мислят група медици, които учредиха "Български лекари за ново здравеопазване" (БЛНЗ). Организацията ще защитава интересите на работещите в системата на българското здравеопазване.

Учредителите уточняват, че новото формирование не е алтернатива на Българския лекарски съюз.

"Перспективата да се превърнем в казионна организация може само да ни провокира да си прережем вените пред Етичната комисия на последния. Защо ли? Така ще бъде етично", твърдят от БЛНЗ.

Те са категорични, че не смятат да бъдат "параван на когото и да било в здравното министерство" и ще подкрепят идеи, а не личности. 

От Български лекари за ново здравеопазване се надяват "скоро" да видят нови лица в парламентарната здравна комисия, "може и преди март 2021", които да не са хабилитирани по "скандален начин".

"НЗОК е твърде самотна институция с прокурорски наченки. Какво ще кажете да й създадем компания? Просто така, за общото благо на всички", апелират от новата съсловна организация.

От "Български лекари за ново здравеопазване планират да изградят работни групи, които да предлагат конструктивни решения на проблемите в сектора и уточняват, че ще работят както за пациентите, така и семействата си.

"Не искаме да правим избор между тях. Вярваме, че и двете страни го заслужават. Останалото е демагогия, която трудно ще усвоим", завършват писмото си от новата лекарска организация.
Tatyana

Рейтинг : 1005

14.08 2020 в 16:51 2
+ 0
- 0
Прегледах ви групата във фейсбук, млади лекари, няма да прокопсате с тия стари играчи, като Пенка - Пепи Георгиева. Изчистете си членовете, направете го в самото начало, ако искате някой да ви повярва.
kokoten

Рейтинг : 8011

14.08 2020 в 11:46 1
+ 0
- 0
Ето това са мислите на редовия лекар:"Да ви е*ба майката на всички загрижени за редовия лекар....всичко по мен изгни за 36 години по операционните и в ОА(Р)ИЛ-те,сега се придвижвам трудно,а някакъв тъпанар от спешна помощ ми държи сметка,че съм закъснял да дойда и да му свърша работата...мечтая да се пенсионирам,ама има още две години,а дотогава я камилата,я камиларя....та такива мисли ме налягат,та не мога да стана от тях...
Още от : Здраве
26 септември 2020
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.