Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Тримесечни Ковид-бонуси за служителите на РЗИ, Спешна помощ и НЦЗПБ

2,08 млн. лева са постъпили от дарените заплати на властта

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 21 май 2020 в 17:5022260

Служителите на Регионалните здравни инспекции (РЗИ), Центъра за спешна медицинска помощ и Националния център за заразни и паразитни болести ще получат допълнителни тримесечни бонуси за работата си на първа линия по време на епидемията от COVID-19. 

Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос на депутата от Обединени патриоти Георги Колев по време на днешния блиц контрол в парламентарната здравна комисия.

През март месец тези служители са били 1760 лица, а през април – 2676 души. Те ще получат допълнително по 1000 лева месечно към възнагражденията си за работата си на първа линия.

Министерството обмисля да подпише договор със 111 общини, за да се предостави заплащане на работещите по епидемията здравни медиатори в размер на 610 лв., като Министерството на здравеопазването ще поеме и плащането на здравноосигурителните вноски.

Министърът на здравеопазването обяви още, че по проекта по ОП „Развитие на човешките ресурси“ са предоставени 100 000 бр. хирургически маски и 4800 маски тип респиратори.

1,5 млн. защитни облекла за многократна употреба и 1 млн. защитни очила пък са закупени със средства по дарителската сметка на МЗ. Към 20 май по нея са постъпили – 4,6 млн. лв., от които 1,339 млн. са целеви. От тях 1,2 млн. конкретно са за НЦЗПБ, а останалите са за лечебни заведения.

От заплатите на депутатите, министрите и политическите кабинети в сметката на МЗ са постъпили 2,084 млн. лв., от които 1,3 млн. лв. са от заплатите на депутатите. От получените до момента средства, 1,5 млн. лв. са предоставени на РЗИ за закупуване на тестове.

„420 000 лв. са постъпили по DMS сметката. С една част от тях са купени респиратори за Монтана, Силистра и Шумен“, обяви министър Ананиев.

Очаквайте подробности.
Няма коментари към тази новина !

Още от : Здраве
09 август 2020
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.